O nama    Tehnologija   Kontakt  098/389-405 info@alcon-m.hr

Staklene ograde su postale gotovo neizostavni dio suvremenog objekta i prate trendove moderne arhitekture. Dok su se u prošlosti ograde koristile za potpunu izolaciju prostora i svojom masivnošću štitile od neželjenih pogleda, danas su u službi uređenja interijera koji teži jednostavnosti i funkcionalnosti. Primjena staklenih ograda počela je u eksterijeru, ali danas su postale neizostavni dio moderno uređenog interijera.

Strukturalne staklene ograde zadovoljavaju sve sigurnosne kriterije, zahvaljujući čvrstoći konstrukcije ali i pravilnom odabiru vrste stakla - kaljenog-laminiranog stakla kao najbolji izbor ili dva kaljena stakla sa ljepljenom folijom u sredini, protiv rasipavanja uslijed loma.

Vrste stakla:

  • Laminirano staklo:
  • Kaljeno staklo;
  • Kaljeno-laminirano staklo.

Alu ograde ne zahtijevaju nikakvo dodatno održavanje. Mogu se montirati na svim unutarnjim i vanjskim dijelovima objekta, te su pogodne za montažu uz more jer su otporne na sol i ostale utjecaje.

Staklene nadstrešnice najčešće postavljamo na noseće inox konzole koje drže staklo u zraku i ne narušavaju osnovnu ideju arhitektonskog rješenja, a gdje to nije moguće postavljamo noseće stupove kojima rješavamo natkrivanje i večih površina - npr. nadstrešnica za automobil. Arhitektonska rješenja često zahtijevaju ojačane konstrukcije, pa je debljina laminiranog stakla u pravilu 8-20mm.

satinirana staklena ograda staklena ograda balkona upeta staklena ograda aluminijsko staklena ograda staklena nadstrešnica sa četiri zatege staklena nadstrešnica sa tri zatege sigurnosni stakleni krov aluminijski vjetrobran fiksni dio balkona stakleni vjetrobran staklena ograda staklena nadstrešnica sa vjetrobranom stakleni vjetrobran stakleni vjetrobran balkonska alu ograda stakleni vjetrobran ulaza zatvaranje balkona stakleni krov jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1

Zatvori