Tehnologija aluminijskih profila

Aluminijski profili koje koristimo u izvođenju radova odlikuju se dobrom toplinskom vodljivošću, te visokom kvalitetom materijala i obrade, a posebno su popularni zbog dugog vijeka trajanja i modernog dizajna. Montaža aluminijske konstrukcije izvedena u ovoj tehnologiji ima veliku trajnost.

 

Profili za alu fasade

SL50 - Serija profila za izradu kontinuiranih vertikalnih fasada
Ova serija profila od nosivih i poprečnih profila osmišljena je za realizaciju kontinuiranih vertikalnih fasada te fasada ravnih ili poligonalnih linija. Serija uključuje profile raznih dimenzija i statičnosti ovisno o projektnim zahtjevima sa širinom prednje stranice od 50 mm. Što se tiče dijelova koji se otvaraju na raspolaganju je klasična verzija otklopnozaokretnih prozora i otklopnih prozora, u izvedbi s učvršćenjem stakla lijepljenjem i mehaničkim prihvatom.

   jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


Profili za vrata i prozore

67IW - Serija profila za izradu vrata i prozora s prekinutim termičkim mostom
Prekinuti termički most serije profila Aluk 67IW dobiva se korištenjem šupljikavih poliamidnih šipki debljine 28,5 mm koje povečavaju stabilnost i čvrstoću. Ova serija profila i oprema koja prati istu, ciljano je projektirana protiv provala, a okviri širine 67 mm i krila širine 76 mm jamće iznimnu izdržljivost i toplinsku izolaciju.

t2 t2-2 t2-3 jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


Profili za vrata i prozore

56IW - Serija profila za izradu vrata i prozora s prekinutim termičkim mostom
Profili serije 56IW širine 56 mm imaju optimalan odnos kvalitete i jednostavnosti izrade profila.

Ova serija profila pogodna je za instalaciju sigurnosnog stakla kao i stakla za toplinsku i zvučnu izolaciju.

   jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


Profili za vrata i prozore kombinacija alu/drvo

80IWood - Serija profila s prekinutim termičkim mostom za izradu vrata i prozora u kombinaciji aluminij/drvo
Serija profila 80IWood nastala je kao odgovor na sve veću potražnju tržišta energetske učinkovitosti tkz. CasaClima. Struktura ove serije sastoji se, izvana od aluminijskih profila s prekinutim termičkim mostom, a iznutra od drvenih profila s takoder prekinutim termičkim mostom koji su spojeni sa šupljikavim šipkama koje jamće maksimalnu kvalitetu sustava stolarije u kombinaciji aluminij/drvo.

   jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


Profili za klizne stijene

SC140TT - Serija profila za podiznokliznu i kliznu aluminijsku stolariju s prekinutim termičkim mostom
Serija profila SC140 za izradu podiznoklizne i klizne aluminijske građevinske stolarije namijenjena je za izradu visoko kvalitetne stolarije za ugradnju u stambene ili trgovačke objekte kod kojih se traži visoki stupanj izvedbe i završne obrade. Čvrstoća okvira dopušta izradu aluminijske građevinske stolarije velikih dimenzija: najbolji primjer predstavlja ostakljenje atrija čitavom dužinom zida. Podizno-klizni mehanizam koji olakšava pomicanje teških okvira čini ovaj proizvod vrlo praktičnim i funkcionalnim: mogu se ugraditi protuprovalna stakla, a da se pritom ne utjecće na jednostavnost pomicanja koja je i dalje bez zapinjanja.

   jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


Profili za unutarnja vrata

50PI - Serija profila za izradu unutarnjih vrata
Seriju profila za izradu unutarnjih vrata karakteriziraju nježne i zaobljene linije: proizvodi izrađeni od ovog sustava profila idealno se uklapaju u javne zgrade, škole i bolnice gdje su sigurnost i čistoća na prvome mjestu. Osnovni dizajn profila ne dopušta zadržavanje prašine i prljavštine između štoka i krila te tako olakšava čišćenje. Uz klasična krila, ova serija profila nudi i klizne izvedbe kao što su klizna vrata sa klizanjem po zidu ili unutar pregradnog zida (skrivena vrata).

  jquery simple lightboxby VisualLightBox.com v6.1


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Korišteni materijali:
- ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW-6060 [UNI EN 755-2] T5
- brtve (statičke i dinamičke) od elastomera EPDM

Profili:
Razni profili okvira dopuštaju montiranje vrata na zid debljine od 90 do 230 mm, a postavljanjem dodatnog profila, podrućje primjene je moguće dodatno proširiti. Profili krila se mogu dobiti u raznim izvedbama, ovisno od arhitektonskih zahtjeva.